CATALUNYA Fira per la Terra

Martes 12 de Abril de 2016
Un gran Mercat de Pagès i la mostra més representativa de productes ecològics i de proximitat, d'energies renovables i d'artesans, reunits al centre de Barcelona… tot per celebrar el Dia de la Terra a Catalunya. Aquest és el comunicat dels seus organitzadors.

Aquest proper cap de setmana 16 i 17 d'abril, al Parc de la Ciutadella i al passeig LLuís Companys celebrarem la 21a Fira per la Terra. Organitzada per l'associació Dia de la Terra-Catalunya, la fira ecològica de Barcelona promou la producció local realitzada amb respecte cap a les persones i el nostre planeta, i és un punt de trobada per a persones i col·lectius que volem viure sense fer malbé. Entre totes les activitats que es duran a terme, destaquem:
·El Mercat de Pagès, organitzat conjuntament amb Slow Food Barcelona i Ecomercats de l'Empordà. Potenciem el mercat d'agricultura local, de proximitat (km0) i ecològica, amb la participació de més de 100 pagesos, petits productors i artesans de l'alimentació del país que oferiran directament els seus productes als visitants, sense intermediaris. Porteu el cistell!
·El Mercat dels artesans (situat al Passeig Lluís Companys), amb demostració d'antics oficis i la mostra d'associacions i Ong's (situada al Parc de la Ciutadella). La Fira per la Terra reunirà més de 200 artesans i més de 100 associacions solidàries, d'energies renovables, ecologia, de consum solidari, animalistes, d'educació ambiental...
·Acte central de la Fira (diumenge, 12 matí), dedicat a recordar les víctimes de Txernòbil i Fukushima. Homenatge 30 anys i 5 anys després, respectivament, dels accidents nuclears. Organitza Fira per la Terra, Grup de Científics i Tècnics per un Futur No Nuclear (GCTPFNN) i Som Energia.
·Tallers i conferències de salut, solidaritat, comerç just, energies renovables, creixement personal, educació ambiental i teràpies no convencionals..., així com tallers infantils i concerts del món. Destaquem la presentació del projecte Generation kWh de Som Energia, el taller de construcció d'una cuina solar, taller de solucions sostenibles pel teu terrat, xerrada sobre Homeschooling, xerrada de decreixement "Viure bé amb menys", taller sobre el bon caminar, titelles sobre la memòria de l'aigua, xerrada sobre com ajudar als animals, taller de veu,  demostració de tai-txi...
L'associació Dia de la Terra té com objectiu principal celebrar cada 22 d'abril el Earthday a Catalunya (Dia de la Terra a nivell mundial), i mantenir viu l'esperit d'aquest dia durant tot l'any. La Fira per la Terra és l'únic acte a Catalunya/Espanya inclòs en la xarxa d'activitats mundial del Earth Day International. La xarxa Earth Day (amb seu a Washington) coordina les celebracions a nivell mundial.
La Fira disposarà d’un sistema de generació d’electricitat neta o verda, que no afegeix carboni fòssil a l’atmosfera.

Redacció

Més info
Xarxes Fira per la Terra:
http://www.diadelaterra.org 
Facebook: Fira Per la Terra
Twitter: @FiraperlaTerra  Instagram:@firaperlaterra

Contacte premsa Fira per la Terra:
Marina Ubach firaperlaterrapremsa@gmail.com 
Tel. 661 464 220
Podreu consultar el programa de la fira en aquest link: http://www.diadelaterra.org/page.php?chapter=136&isSubchapter=true
 

 


BienvenidoEl Ecomensajero Digital

Suscribete para recibir los boletines de noticias.

Redes Sociales

Volver al inicio

Home | Términos del Sitio | Contacto