CATALUNYA Horticultura terapèutica en Sant Joan de Déu

Martes 10 de Mayo de 2016
Al centre asistencial d’Almacelles Sant Joan de Déu, des del setembre que realitzen activitats a l’hort i ara inicien les plantacions de primavera-esti. L’hort té més de 300m2 i compta amb una caseta d’eines i reg automàtic. Utilitzen l’hort més de 60 usuaris organitzats en 5 grup.   L’activitat es va iniciar el passat setembre i ha generat molta expectació entre els usuaris.

El Centre Assistencial de Sant Joan de Déu a Almacelles ha implementat un hort terapèutic i un programa d’horticultura terapèutica amb l’objectiu d’ajudar a mantenir i millorar la qualitat de vida dels més de 60 usuaris que l’utilitzen de forma habitual. Per al disseny de l’hort i del programa d’horticultura terapèutica han estat assessorats per la firma lleidatana Punt Eco, una de les poques entitats de Catalunya especialitzades en horticultura terapèutica.
L’horticultura en programes de teràpia i rehabilitació professionalment dirigits per terapeutes hortícoles es converteix així en un vehicle per desenvolupar o recuperar l’autonomia personal, integrant l’aprenentatge d’habilitats bàsiques, millorant el funcionament físic i cognitiu, abordant habilitats socials, incorporant hàbits de vida saludables en un entorn a l’aire lliure per aconseguir el benestar físic i mental. Quan es treballa en un hort o en un jardí es treballa la paciència i la constància, ja que les plantes creixen amb el seu propi ritme. Aquesta característica permet desenvolupar la capacitat de gestionar la ira i la frustració en acceptar que els fruits del treball hortícola no són immediats i requereixen el seu temps per créixer i madurar.

Marc Olomí Solà
Màster en agricultura ecològica


BienvenidoEl Ecomensajero Digital

Suscribete para recibir los boletines de noticias.

Redes Sociales

Volver al inicio

Home | Términos del Sitio | Contacto